OKAN


OKAN staat voor onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers. Wanneer anderstalige nieuwkomers zo ver zijn, volgen ze meer en meer het traject van hun klasgenoten. Extra ondersteuning blijft echter vaak nodig. Hier worden extra zorguren aan gespendeerd. Vaak sluiten ze aan bij andere taalzwakke kinderen van de klas. In dit taalklasje wordt aan preteaching gedaan: de leerlingen worden voorbereid voor de komende lessen in de klas. Ook remediëring komt aan bod: bijsturing en extra initiatie en inoefening waar nodig.

Groep Lessen voor OKAN:

Wij streven ernaar om deze groepen zo klein mogelijk te houden (maximaal 8 leerlingen) en gegroepeerd volgens hun richting en jaar. Eens dat een leerling zich kandidaat stelt voor dit klasje gaan we ervan uit dat dit kind gedurende een hele schooljaar aan zal werken.

Dagen

Totaal uren/jaar Aantal groep Kostprijs/uur

Inschrijvingsgeld

Woensdag

60 8 9 €

50 €

Zaterdag

60 8 9 €

50 €Privéles voor OKAN:

Leerlingen van de OKAN klassen kunnen te kampen hebben met overvolle klassen, waar te weinig ruimte is voor persoonlijke aandacht. Als de leerling een achterstand oploopt, zal deze moeilijk weer in te halen zijn. Daarom biedt Educare privélessen aan leerlingen die met een eigen docent op eigen tempo door de leerstof kan gaan. Hier is wél tijd om opnmoeilijke onderdelen in te gaan en wordt er aandacht besteed aan dat wat de leerling nodig heeft.
Met de privélessen van Educare krijgen scholieren uit het voortgezet onderwijs de mogelijkheid om zich te laten bijspijkeren in schoolvakken waar ze mee worstelen. In het vrijwilligersbestand van Educare zitten voldoende gekwalificeerde docenten die de scholieren kunnen motiveren en kunnen helpen hun studievaardigheden te vergroten. De leerlingen zullen hulpmiddelen aangeboden krijgen om alle vakonderdelen te leren beheersen. De privélessen bieden herhaling en verdieping van de lesstof op school, maar geven daarnaast ondersteuning. De leerling maakt kans om met een zekere voorsprong de lessen op school te kunnen volgen. Een privéles duurt 2 uur per keer.

Privéles

 €/h  10 lessen* 20 lessen*

Inschrijvingsgeld

 1 lln

30 540,0 € 1 020 €

50,0

 2 lln

25 450,0 € 850 €

50,0

OKAN

1 les

 2 uren

10 lessen

%10 korting

20 lessen

%15 kortingOkan Inschrijvingsformulier